Vitaminstore Halve Van Haarlem wordt georganiseerd door SportSupport

34e editie Vitaminstore Halve van Haarlem, één groot hardloopfeest!

By | Nieuws | No Comments

Het was afgelopen zondag weer één groot zonnig hardloopfeest op en rond de Grote Markt in Haarlem. Voor de 34e keer viel hier het startschot van de Vitaminstore Halve van Haarlem. Dit jaar stond de halve marathon als eerste op het programma. Om 10.30 uur starten bijna 1700 hardlopers op een uitdagend en prachtig parcours, o.a. dwars door de Haarlemse binnenstad en de Zandvoortse duinen.

In totaal mocht de organisatie 4000 deelnemers verwelkomen. Meer dan 500 jonge deelnemers namen deel aan de 2 kinderlopen die steevast veel leuke reacties oproepen bij het in grote getalen aanwezige publiek. Ook de Infopunt Zorg 5 km en de SportSupport 10 km mochten zich verheugen op aandacht van heel veel familie en vrienden die langs het parcours hun geliefden de eerste en laatste meters aanmoedigden en ze vaak binnenhaalden met knuffels en bloemen.

Voor, tijdens en na de Vitaminstore Halve van Haarlem zijn elke editie meer dan 300 vrijwilligers in touw. Zij verzorgen de startnummers, bemannen de waterposten, staan langs het parcours als verkeersregelaar, zijn betrokken bij kledinginname, verzorgen de EHBO en nog veel meer. En trouw dat ze zijn… Zo staat op een waterpost in Overveen een groep vrijwilligers vanuit KAV Holland die al sinds 1986 deze waterpost bemannen! Geweldig om als organisatie zulke betrokken vrijwilligers te hebben. Naast deze goede verzorging werden de deelnemers langs het parcours ondersteund met muzikale beats van verschillende DJ’s en dweilorkesten.

De locatie van de bedrijvenloop was dit jaar wel op een erg bijzondere plaats gehuisvest. Letterlijk en figuurlijk midden in het hart van Haarlem. Alle bedrijven werden welkom geheten in de Refter, een prachtige hofje dat onderdeel uitmaakt van het Stadshuis op de Grote Markt en daarmee dus direct gelegen is bij de start/finish locatie. Winnende teams van de verschillende bedrijvenloop afstanden werden hier verzorgd, passend gehuldigd en voorzien van prijzen verzorgd door partners Vitaminstore en 361°.

Op alle afstanden werden scherpe tijden neergezet. Christiaan Bosselaar ging bij de mannen als eerste over de finish in een halve marathon tijd van 1:09:49. De snelste vrouw op deze afstand was een Canadese, Heather Bray met een tijd van 1:22:05. Bij de 10 km was Jim Rothweiler (zijn 10e deelname!) het snelst (32:38) en bij de vrouwen Luca Reiniers (41:57). Op de 5 km heren werd een razendsnelle tijd neergezet door Daan de Groot, al na 15:16 passeerde hij de finish. Bij de vrouwen had Yasmin Hillebrink met 17:43 niet veel langer nodig.

Al met al een fantastische editie van Haarlems mooiste in de nazomer. SportSupport dankt al haar partners , deelnemers en vrijwilligers en kijkt met trots terug op deze 34e editie van de Vitaminstore Halve van Haarlem en meteen al weer vooruit naar de jubileum editie op zondag 29 september 2019.

Op zondag 28 oktober staat de Heemstede Loop op de agenda. Dit is het laatste hardloopevenement van het RSM Loopcircuit Powered by Run2Day Haarlem.

Mogelijkheid tot na-inschrijving

By | Geen categorie | No Comments

Er zijn twee momenten waarop na-inschrijving mogelijk is.

Zaterdag 29 september 2018 van 10.00 en 14.00 uur
Locatie: SportSupport
Generaal Spoorlaan 2a, 2025 NB Haarlem

Zondag 30 september 2018 van 09.30 uur tot 15 min. voor de start
Locatie: Stedelijk Gymnasium Haarlem
Prinsenhof 3 (200 m. van start/finishlocatie)

Infopunt Zorg verlengt samenwerking met Vitaminstore Halve van Haarlem

By | Nieuws | No Comments

Warmlopen voor een baan in de zorg

Infopunt Zorg is dit jaar voor de tweede keer de trotse partner van de Vitaminstore Halve van Haarlem. Net als vorig jaar sponsort Infopunt Zorg de 5 km van de Vitaminstore Halve van Haarlem.

“Bij SportSupport is gezondheid een belangrijk thema en daar past een sponsor als Infopunt Zorg perfect bij.” Aldus Stefan Schilder coördinator van de Vitaminstore Halve van Haarlem bij SportSupport. “Infopunt Zorg grijpt hiermee de kans een groot publiek te bereiken.” Wendy van der Veen van Infopunt Zorg vult aan. “Het is een evenement waarbij bewegen centraal staat. Infopunt Zorg heeft als uitgangspunt het in beweging houden van je loopbaan en het belang van je vitaliteit als werknemer. Dit evenement is een mooi verlengstuk van onze boodschap.”

Drie bedrijventeams namens Infopunt Zorg zijn samengesteld. Enkele gezamenlijke trainingen worden georganiseerd. Ze hebben zin in hét hardloopfeest eind september. Gecombineerd met een serieuze missie: deelnemers en publiek enthousiast maken voor werken en leren in de zorg. Hen wijzen op de website van Infopunt Zorg. Iedereen weet van de grote personeelstekorten in de zorg. Het is belangrijk nieuwe zorgmedewerkers te vinden en huidige zorgmedewerkers te behouden. Werken in de zorg biedt volop kansen! Je zorgt voor anderen en je zorgt voor jezelf.

De Infopunt Zorg bedrijventeams laten een mooie vertegenwoordiging zien van de vele organisaties achter Infopunt Zorg. Zo lopen medewerkers mee van Spaarne Gasthuis, Viva Zorggroep, RIBW-KAM, Reinalda Zorggroep, Lijn5, Pro Senectute, Rode Kruis Ziekenhuis, Kenter Jeugdhulp, Nova College, Bureau VBZ en Ons Tweede Thuis.

Warmlopen voor een baan in de zorg?
Infopunt Zorg werkt aan goed en voldoende personeel in de zorg in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden. Met voorlichting, campagnes en de website www.infopuntzorg.nl willen we zoveel mogelijk mensen bereiken en enthousiast maken voor werken en leren in de zorg.  Infopunt Zorg is een initiatief van samen Voor Betere Zorg, een regionale werkgeversorganisatie voor zorgorganisaties in deze regio.

De Vitaminstore Halve van Haarlem wordt dit jaar voor de vierendertigste keer met veel enthousiasme georganiseerd. Deze editie kent vijf afstanden; het pronkstuk de Halve Marathon, de 10 km, de 5 km, de Kidsrun en de Kabouterloop. Op zondag 30 september 2018 loopt de hele regio weer uit en worden de deelnemers langs het parcours uitbundig toegejuicht.

Inschrijven of meer informatie is te vinden op de website van de Vitaminstore Halve van Haarlem: www.halvevanhaarlem.nl

Vierde jaar op rij Vitaminstore Halve van Haarlem

By | Nieuws | No Comments

Contract wederom verlengd

Vitaminstore is ook in 2018 weer de trotse naamgevend sponsor van het populaire hardloopevenement de Halve van Haarlem, dit jaar op zondag 30 september. Inmiddels gaan SportSupport en  Vitaminstore al het vierde jaar in van deze samenwerking.

De Vitaminstore Halve van Haarlem kent meerdere afstanden waaronder een halve marathon, het pronkstuk van deze loop. Het is een halve marathon met karakter mede door het parcours waarin de deelnemers een lang stuk Zeeweg meepakken en natuurlijk ontbreken de duinen niet. Alle afstanden staan bekend om de prachtige routes door Haarlem en de groene omgeving daar buiten. Ook is de bedrijvenloop een onderdeel van de Vitaminstore Halve van Haarlem.

“Wij zijn erg blij dat wij de samenwerking met de Vitaminstore wederom mogen verlengen”, zegt Stefan Schilder, Senior Coördinator Evenementen bij SportSupport. “Bij SportSupport is bewegen en gezonde voeding een belangrijk thema en hier past een sponsor als Vitaminstore perfect bij. Of je een beginnend of al een gevorderde hardloper bent. Dit hardloopfeest is echt voor iedereen toegankelijk en absoluut de moeite waard. Een deelnemer van vorig jaar zei: Dit is de New York marathon in Nederland. Dit vind ik echt een prachtig compliment als organisator van deze loop.”

Vitaminstore heeft ruime expertise op het gebied van voeding en bewegen en is dé moderne health specialist. Ieder lichaam is anders en iedereen heeft een eigen levensstijl, daarom staat een persoonlijk advies hoog in het vaandel bij Vitaminstore. 100% gezonde voedingssupplementen, de beste merken sportvoeding en de zuiverste natuurcosmetica.

De Vitaminstore Halve van Haarlem wordt dit jaar voor de 34e keer georganiseerd op zondag 30 september. Deze editie kent vijf afstanden; de Halve Marathon, de 10 km, de 5 km, de Kidsrun en de Kabouterloop. De inschrijving opent op maandag 2 april 2018.

33e editie Vitaminstore Halve van Haarlem, een nazomers hardloopfeest

By | Nieuws | No Comments

“Dit is voor mij de New York marathon in Nederland”. Dit is wat Coen Brandtjes uit Heemstede zei nadat hij als tweede op de 10 km was geëindigd. Een mooier compliment kan organisator SportSupport zich niet wensen.

Vierduizend deelnemers, duizenden mensen langs het parcours en 300 vrijwilligers hebben van de 33e editie van de Vitaminstore Halve van Haarlem een waar nazomers hardloopfeest gemaakt. Met 21 graden gaat deze editie wederom de boeken in als een warme editie.

“Het was bijzonder om dit evenement te mogen organiseren. Een evenement met zoveel historie is toch een heel speciale. Dit merk je aan iedereen; deelnemers, publiek en vrijwilligers. Sommige vrijwilligers zijn al vanaf de eerste editie betrokken bij dit geweldige Haarlemse sportevenement. En dat maakt voor mij extra speciaal.” Aldus Stefan Schilder, Manager Evenementen bij SportSupport, organisator van de Vitaminstore Halve van Haarlem.

De route van de halve marathon ging zoals vanouds weer over de Zeeweg.  Een halve met karakter, door de duinen en het warme weer is dit niet zomaar een halve marathon. Alle afstanden komen bij de laatste kilometers over de 7 bruggetjes. Een prachtig weggetje wat eindigt onder de randweg door in het centrum van Haarlem. Dan is het nog een kleine kilometer naar de finish. Waar de vele toeschouwers je naar de finish juichen ondersteund door de lekkere muziekbeats bij de cafés.

Stefan: “Het was weer een schattig gezicht om alle kleine kinderen met de kabouterloop zo hun best te zien doen. Ook bij de Kidsrun waren de kids zo snel dat ouders ze niet eens bij konden houden. Zo ook bij de winnares van de Kidsrun. De moeder kwam een paar minuten later over de finish. Zoveel enthousiaste en blije kids is altijd een feestje, zeker wanneer ze daarna trots met hun medaille pronken.”

Ondanks het warme weer zijn er weer scherpe tijden neergezet. Edwin de Vries won de halve marathon met een tijd van 1:06:37. De snelste dame was Nora Szabo (Hongarije) in 1:22:00. Ruud Kappert heeft de 10 km met een tijd van 36:33 op zijn naam geschreven. Mirte Leloup was bij de dames de snelste; 40:55. Joey Hendriks zette met 16:01 op de 5 km een scherpe tijd neer. Heather Bray was met 19:23 de snelste dame op de 5 km. Natuurlijk werden op elke afstand prijzen uitgereikt aan de snelste Haarlemmer en Haarlemse. Daan Oppenhuis en Esther Koning (halve marathon).  Remmert Dekker en Eva Cornet (10 km). Herman Brouwer en Sabine Hannema (5 km).

De Philharmonie was ook dit jaar het decor voor de bedrijvenloop. De prijswinnaars kregen dit jaar naast de beker en bloemen een prijzenpakket van hoofdsponsor Vitaminstore en sponsor 361 uitgereikt. Deze werden door  met een brede glimlach in ontvangst genomen.

SportSupport kijk met trots terug op deze 33e editie en kijkt alweer uit naar het loopfeest volgend jaar dat op zondag 30 september plaatsvindt.