Vitaminstore Halve Van Haarlem wordt georganiseerd door SportSupport

Massage bij de Vitaminstore Halve van Haarlem: Een gratis en verantwoorde service

By 18 september 2017Nieuws

Al vele jaren verzorgt een selecte groep sportmasseurs de massages rondom het sportieve evenement van de Vitaminstore Halve van Haarlem.

De organisatie heeft zich ten doel gesteld voor iedere loper zo goed mogelijke randvoorwaarden te scheppen. Zowel individuele als businessloper worden extra in de watten gelegd met een lekkere massage. Voor de individuele lopers is deze in het Stedelijk Gymnasium (tegenover ophalen startnummers). Voor de businessteams is er een massageruimte in de Philharmonie.  Zowel voor als na de hardloopwedstrijd kunt u daar terecht.

Wij hebben gemerkt dat het vooraf aan een wedstrijd laten masseren onbekend is bij de meeste sporters, recreatief zowel als professioneel. Dus willen wij u hierbij nog eens extra onder de aandacht brengen dat een (korte) massage vooraf een goede en verantwoorde voorbereiding is, naast de onmisbare warming-up.

Niet alleen heeft het effect op de loopprestatie, maar het voorkomt de kans op spier- of gewrichtsproblemen die kunnen ontstaan vanwege onvoldoende voorbereiding, oude blessures en te koude of stijve beenspieren.

Deze“pre-activiteitsmassage” die onze masseurs u kunnen geven zijn altijd kort en krachtig. Het gaat om het versterken van dedoorbloeding van de beenspieren, zodat u daarna met warme spieren kunt gaan inlopen.

Omdat deze massages kort (5-10 minuten) zijn, houdt u genoeg tijd over om de warming-up te doen.

Uiteraard staan de masseurs ook na de wedstrijd tot uiterlijk 16.45 tot uw beschikking om de verzuurde spieren vakkundig en intensief te masseren. Dit versnelt het herstel van de spieren en voorkomt vaak zelfs spierpijn. Ontspanning is daarbij het sleutelwoord.

De “post-activiteitsmassage” duurt wat langer, maar beperkt zich tot dat deel van de beenspieren die het meest te lijden hebben gehad. Voor deze massage wordt in de regel 15-20 minuten uitgetrokken al naar gelang de “klacht”.

Wij zien u graag terug op één van de tafels van de masseurs tijdens de Vitaminstore Halve van Haarlem.

Jan van der Meer            Coördinator massage Vitaminstore Halve van Haarlem.

Leave a Reply


9 − = een